Teller ned dagene til 27. mars.

21.02.2017

27. mars skal jeg på konsultasjon hos kirurgen i Barcelona, noe jeg ser veldig frem til. Kirurgen, dr. Gilete, har sett Upright MRI bildene mine på forhånd og dermed sagt hvilke operasjon som trengs. Det er viktig å ha god dokumentasjon og jeg personlig hadde best erfaring på MRT München ved Andreas Förg i Tyskland. Han var effektiv og grundig, samtidig som han tok seg god tid til meg som pasient.

Jeg snakket nylig med en dame som gruet seg veldig til selve reisen for å ta Upright MRI bilder. Det kjenner jeg meg godt igjen i! Selv om undersøkelsen er harmløs i seg selv, er ikke dette noe hverken behagelig eller lett for oss som har nakkeskader. Jeg anbefaler på det sterkeste å ha noen med seg, rett og slett fordi det er en stor påkjenning. Det er også godt å ha noen der når man får svarene på hva som vises på bildene. Når man bestiller flybilletter er det lurt å huke av for "assisstanse på flyplassen". Dette var ikke jeg klar over før når jeg skulle til Medserena i London i fjor, men det gjorde alt så utrolig mye lettere. Det er fortsatt ikke noe kjekt å reise, men det forenkler ting veldig når man får hjelp på veien. Jeg må uansett ha Huy med meg uansett hvor jeg skal, siden jeg ikke kan bære noe osv. på egenhånd.

Flere har spurt meg på facebook (jeg svarer fortløpende!) om hva dr. Gilete tar for å se på bilder. Han tar 3000,- for dette. Det kan virke mye, men det er vanlig å betale mellom 3-5000,-. Dr. Faheem Sandhu i USA, som jeg har hatt mye kontakt med, tok 5000,-. Så ikke la dere skremme av denne prisen. Husk å gjør litt research før dere betaler og sender bildene, slik at dere er sikker på dere får svar fra noen som faktisk kan sakene sine. 

Hvis du får dr. Gilete til å se på bildene før konsultasjon, i tillegg til å motta medisinsk rapport, koster dette 375 € (det var dette jeg gjorde i desember 2016.). 

Konsultasjon ansikt til ansikt koster 200 €, men blir noe billigere når man har fått han til å se på bildene og gitt vurdering på forhånd.

Forsikring for selve operasjonen kommer på ca. 5000€. Jeg skal få vite alle detaljer rundt dette når jeg skal til Barcelona. Jeg teller ned dagene! 

Jeg må oppholde meg i en leilighet (eller hotell) nær sykehuset ca. en måned etter operasjonen slik at jeg kan komme på hyppige kontroller. Dette er ikke noe jeg som pasient bestemmer selv. Leie av leilighet kommer på ca. 50.000 NOK. Mat i en måned og fly kommer utenom.

Jeg ser at noen nevner at slike operasjoner koster 150-170.000,-. Dette er priser for operasjoner som ble utført i Iran før, uten reise og opphold. Hvis man vil bli operert hos en annerkjent kirurg i Europa eller i USA med oppfølging er prisene i en helt annen klasse. Disse operasjonene er ikke bare-bare og man vil være gjerne være i de tryggeste hendene som overhodet mulig. Jeg må igjen påpeke at slike operasjoner ikke utføres i Norge. Her er det heller ingen kunnskap om disse skadene. Det er bare å innse at her henger Norge virkelig etter.

Jeg vil også at dere skal ta dere noen minutter og lese om den ufattelig tragiske historien min venn og støttespiller, Kari Moe. Det hun har vært gjennom er ikke til å fatte. Virkelig ikke til å fatte. Dette kan være greit å lese spesielt for dere som er av den oppfattning av man får hjelp i Norge, hvis man har nakkeskader. Les om henne HER.

Jeg sier det igjen: sammen er vi sterke. Hvis vi skriker høyt nok så blir vi hørt!