Møtet med dr. Gilete

27.03.2017

Vi tok taxi til dr. Gilete klokken 10 i dag og konsultasjonen var rundt klokken 11. Han var veldig hyggelig, dyktig og ikke minst behjelpelig! Jeg har ingenting annet en lovord å si om han, både Huy og jeg følte oss veldig ivaretatt. Han svarte meg på alle spørsmål jeg hadde og informerte om ting i detalj. Han bekreftet at jeg har både Atlantoaxial instability (AAI) og Cranio cervical instability (CCI). Sistnevnte kommer jeg til å legge en beskrivelse om under "nakkeskadene" her på bloggen innen kort tid. 

Nedenfor er bilder av sykehuset, vi tok ikke bilder av selve bygget hvor nevrokirurgene holdt til, men det er bak palmene på bildet til høyre :)

Dr. Gilete forklarte at når jeg beveger hodet til sidene blir det press på hjernestammen. Jeg har mye mer bevegelse der hodet er festet til nakken enn det som er normalt. Normal bevegelighet er mellom 0-1 mm, maks er 2 mm, men jeg har 6,4 mm. Når jeg snur hodet og det sier "klikk" og jeg føler at nakken ikke klarer å holde hodet oppe, så er det akkurat det som skjer.

Han sa rett ut at operasjon er eneste løsning og at tilstanden min vil bli verre og verre ettersom tiden går. Nakken består av 7 nakkevirvler: C1, C2, C3, C4, C5, C6 og C7, og jeg skal stive av fra C0 (hodet) til C4. Dette vil si at jeg vil miste ca. 80% av bevegligheten i nakken. Jeg vil derfor ikke kunne gjøre nikkebevegelser eller snu hodet som andre. Dette er jo selvfølgelig viktig å vite, men det er ikke noe jeg ser på som negativt. Det er en liten pris å betale for å få betraktelig mindre smerter.

Etterpå tok vi taxi til en ortoped for å få en ordentlig nakkekrage. For meg er det fortsatt elsk/hat forhold å gå med nakkekrager, uansett hvilken virker det som, men det er veldig deilig at nakken er mer stabil når jeg går med de. 

Det var vanskelig å stoppe en taxi fra der vi var, så vi ruslet rolig tilbake til hotellet og hadde en kakepause på en kafé.

En annen ting jeg vil nevne er at dr. Gilete påpekte at jeg hadde typiske "CCI" øyne og det syntes jeg var veldig interessant. Noe jeg har veldig komplekser for er at øyelokkene blir tunge og det ser nesten ikke ut som jeg klarer å holde øynene åpen. Dette gjelder spesielt det ene øyet mitt, og på mine verste dager og bedre dager er det stor forskjell på øynene. Jeg pleier ofte å si til Huy at jeg kan se på ansiktet mitt at jeg har store smerter. Så det var litt artig at dr. Gilete nevnte at dette var veldig normalt for de med CCI. Det kan dere i grunn se på øynene mine på alle bilder som ble tatt i dag, it goes without saying at jeg har hatt veldige smerter i dag. Men jeg er så glad og "oppe" over å ha møtt dr. Gilete at jeg lever på det :)