Jeg ville ikke forandret noe

09.11.2017

Jeg husker for mange år siden, når jeg ble sykemeldt fra deltidsjobben min i en skobutikk, så lurte folk på hva jeg gjorde hele dagen. Om jeg ikke kjedet meg eller "gikk på veggene". Jeg husker jeg bare fant på ting å si. At jeg gjorde dit og datt, at jeg fant på ting med de og de. Sannheten var jo bare den at jeg satt hjemme når alle var på jobb og skole. Jeg satt hjemme og var evig takknemlig for å ha den muligheten. Det å stå på jobb med de smertene var noe jeg ikke unner min verste fiende. Det var faktisk et rent helvete. For du er jo på jobb, du kan ikke bare gå din vei. Den dag i dag fatter jeg ikke hvordan jeg klarte det de få timene jeg stod der på jobb. Jeg elsket kollegaene mine og trivdes i jobben, men jeg skjønte ikke hvorfor ingen behandling fugerte for nakken. Hvorfor var jeg så annerledes? Hvorfor hadde jeg så vondt? Det gikk bare ikke.

Ingenting er forandret. Etter alle disse årene. Jeg sitter her fortsatt. Eneste forskjellen er at smerten og nakken er blitt enda verre, nå klarer jeg enda mindre. Nå er jeg ærlig og jeg deler oppturer og nedturer. Fine dager og onde dager. Jeg klarer å gå småturer og være med venner i ny og ne, men mer enn det klarer jeg ikke. Og det er helt greit. Ikke misforstå, jeg vil for alt i verden ha operasjonen og bli bedre, men jeg lever jo selv om. Hvis dere skjønner? Jeg prøver å kose meg og gjøre det jeg kan ut av hver dag. Jeg kan ikke sitte å sture, det går jo bare utover meg selv.

Dette var kortene jeg fikk utdelt. Og enn så absurd dette er å si, så tror jeg ikke jeg ville forandret noe. Denne reisen har vært forferdelig, ja det har den, men den har og gitt meg så mye fint og jeg har lært helt enormt mye. Jeg vet hvem jeg er og det er det ikke alle som kan si.

En dag skal jeg dra på byen med vennene mine å danse. Jeg skal gå på topptur med Ariel og Huy. Kanskje jeg kan studere etter drømmene mine eller få en jobb?

Livet mitt begynte da jeg fikk Ariel.

Livet mitt begynte da jeg møtte mannen i mitt liv.

Og livet mitt skal begynne når jeg får operasjonen.