Dette gjør meg sint

18.11.2017

Dyreplageri er noe som gjør meg både sint og fortvilt. Jeg kan tenke på enkeltsaker i åresvis og det er som om det brenner seg fast hos meg. Dere har kanskje hørt om endene som tigger utenfor en Rema 1000 her i Porsgrunn? Disse endene er tamme og har blitt sluppet ut for å bli jaktet på og skutt. Jeg blir så forbanna! Hvor moro kan det være å skyte tamme dyr?! Jeg blir kvalm, jeg. Løvenskiold Fossum Skog har fått lov å sette ut intet mindre enn 8000 tamme ender! ÅTTE TUSEN! Hva_er_galt_med_verden?! Dere kan lese om saken her.

Ornitologen i saken sier "- Det er et skrekkeksempel på genetisk forurensing, for disse har jo ikke fryktreaksjoner i det hele tatt." Han forteller også at han har hørt om ender som fryser fast i isen fordi de ikke trekker unna. 

Jeg tok kontakt med han, ornitologen altså, og han var en utrolig hyggelig fyr. Han kunne fortelle meg at han hadde hatt kontakt med en han kjenner i kommunen og det ryktes at noen vil fange endene og gi de til Den lille dyrehage. Jeg har videre tatt kontakt med Den lille dyrehage og sagt at vi gjerne kan bli med å frakte endene til de. Jeg tenker bare om det blir lenge til eller om det er en mulighet i det hele tatt. Hvordan skal de klare seg disse kalde nettene med så lite mat? Når de ikke er vant til å leve i det fri :( Jeg håper virkelig denne saken får en lykkelig slutt! Skal oppdatere når jeg hører noe nytt.

Miljødirektoratet og Leopold Axel Løvenskiold kan vente seg en e-post fra meg om hva jeg synes om denne forkastelige snobbejakten. Jeg hørte på nyhetne at det var over 50% skadeskyting i jakten på disse endene. Altså, hvis du ikke en gang klarer å treffe en tam and bør du kanskje legge geveret på hylla. Helt sykt at dette er lov. Håper det er flere dyrevenner der ute som reagerer og vil sende e-post til Miljødirektoratet og si hva de syns om saken.

Okei, over til noe annet: dere husker at jeg nevnte at jeg har kjøpt en slags nakkepute? Jeg ble tipset av Tine om en dings på e-bay som kostet rundt 40,- med frakt. Den så utrolig digg ut og jeg bestilte den med det samme. Jeg har ikke gått ute blant folk med den enda, hehe, men det er veldig deilig å bare tasse rundt med i huset her og ha den når jeg ser på TV. Den holder jo hodet oppe selv om den ikke er så stiv som en krage. Jeg har til og med brukt den som pute :) Tusen takk, Tine! Du er en lifesaver. Dere som vil kan sjekke den ut på e-bay her!

Ellers liker Ariel å ha korgen på denne måten har vi funnet ut. Da hopper hun rett i den fra sofaen, og hun kan støtte hodet sånn som hun liker, haha! :D Gossemor.

Jeg vil gi en stor takk til Elise og foreldrene til Henriette for pant! :) Vi tok en aldri så liten panterunde i går :)

Huy ser kamp med en kompis og jeg har akkurat pakket inn den siste julegaven :) Deilig! Håper dere har en fin lørdag! :)